Ik lust zo graag aubergines! In Spanje snijden ze die in frietjes formaat, in de bloem en zo in de friteuse. Dan honing er over en wauw, ik ben helemaal in de zevende hemel. Dat is een extraatje in het weekend dat ik eet maar niet meteen super gezond natuurlijk.

Wat wel gezond is… Onze Aubergines met Brie!  Vegan, zeer laag in koolhydraten en rijk aan proteïne. 

Wat heb je nodig? 

  • 1 aubergine per persoon
  • Olijfolie, peper & zout
  • Provençaalse kruiden
  • Paprika kruiden
  • Tomaten
  • Brie
  • Lente uitjes
  • Amandelschilfers

Hoe maak je dit klaar? 

Verwarm je over voor op 180 graden C. Snijd je aubergine in plakjes zonder het topje door te snijden. Dat oogt mooier. De aubergine valt dan wat uit elkaar. Wrijf de plakjes aubergine in met olijfolie en overstrooi met peper en zout, Provençaalse kruiden en paprika poeder. Doe wat olijfolie in een ovenschaal en zet de aubergine 20 min in een over van een 180 graden.

Ondertussen snijd je plakjes brie en de lente uitjes. De tomaten eveneens in plakjes zijn en de amandelschilfers kan je indien je wenst even heel kort laten kleuren in een pannetje.

Na 20 min haal je die aubergine uit de over. Je steekt de plakjes brie en de plakjes tomaat tussen de plakjes aubergine en je zet alles nog een 5 a 10 minuten terug in de oven dat die kaas tussen die aubergine kan smelten.

Nadien haal je de ovenschaal eruit, overstrooi met lente uitjes en de amandelschilfers. Indien gewenst kan je het geheel nog wat pimpen met wat ahorn siroop.

Smakelijk!

Share This

Share this post with your friends!