Spiritueel ontwaken…

Niemand in mijn verre omgeving had gedacht dat ik deze woorden zou uitspreken. Ik, de nuchtere Lindsay, diegene die duidelijke bewijzen wil zien en niet in het zogenaamde ‘Hocus Pocus’ land wil verzeilen spreekt plots over spiritueel ontwaken. Yep! Hier ben ik!

In dit blog neem ik je mee in het onderwerp: ‘ Wanneer weet je of je spiritueel aan het ontwaken bent?’ Want op een moment in je leven komt dat gegeven toch eens om het hoekje kijken en dan kan je kiezen of je die spirituele energie in de ogen kijkt of je wegkijkt en verder gaat met het gedacht dat het niet gebeurd is. Dat het niet bestaat en jou niet kan aanraken. Het raakt je toch aan, of je het nu wil of niet…

Wel, voor alle non-believers, waar ik er jaren eentjes van was, het is wel degelijk ‘iets’…

Nu, eerlijk toegegeven, vanaf het moment dat ik Yoga, meditatie, mindfullness en zoveel andere zaken vanuit de persoonlijke ontwikkeling in mijn leven ging integreren stel je jezelf al wel een beetje open voor spiritualiteit. Daar was ik me bewust van en dat kon ik ook. Ik wou mezelf openstellen voor iets dat ik niet kende en dat een ongelooflijk fijne invloed had op mijn mindset, mijn lichaam, mijn levenswijze. Eigenlijk stap je op dat moment al in een meer spiritueel leven. Tenzij je Yoga ziet als een topsport en je enige doel is om je been loodrecht naast je hoofd te houden. (Sorry, heel fijn dat je dat kan maar Yoga is meer dan dat.)

De laatste maanden veranderde die spirituele shift en vanwaar het kwam? Ik kan het tot op de dag van vandaag nog steeds niet beantwoorden. Ik voelde dat er meer was dan dat waar ik reeds voor open stond. Misschien door de aankoop van ons eigen plekje in Spanje. Want daar is de mindset shift wel gebeurd. Jaren zit je hier in Grobbendonk in een omgeving die niet 100% bij je past maar je weet dat je ook ongelooflijke mooie dingen hebt neergezet, je heel mooie mensen hebt ontmoet in de Yogastudio en een mooi, hecht gezin hebt. Zoals velen tegen me zeiden dat er meer liefde is voor mij hier dan negativiteit en eigenlijk, diep van binnen, weet ik dat wel. Maar plots kom je dan op de neutrale eerlijke plek en zak je met heel je lijf en geest in een badje van thuiskomen… Dat ten volle gaan beseffen en dankbaar zijn voor alles wat eerder gebeurd is gaf me een spirituele boost.

Plots voelde ik tijdens een meditatie dat ik alle mensen die me heel pijn gedaan hadden in het verleden liefde mocht sturen. Ik sprak het uit tijdens mijn meditaties. Omdat ik op een andere plek stond?  Tegen sommigen zei ik dat ook nadien via een bericht. Voor anderen ga ik het nooit over mijn lippen krijgen maar hoe mooi dat ik het tegen sommigen kon zeggen: “Het verleden is voorbij en laten we rustig in zachtheid elkaars geluk wensen.”

Mijn eigen coach jaren geleden zei me eens: ‘Lins, als je een negatieve persoon tegen komt, iemand waarvan je weet dat niet eerlijk zijn en je onrecht hebben aangedaan, steek je hand op als je ze tegen komt. Precies of je zegt goedendag maar eigenlijk steek je jouw arm/hand op en zeg je, ik stuur je liefde en kracht want dat heb jij nodig.” Als je me nu tegen komt en ik zwier een goede dag? Niets verkeerd denken he! 😉 Mijn coach zei me ook dat als je dat doet… Ze kijken je nooit meer aan want ze voelen wat er niet juist is bij hen.

Ik voelde dat ik er klaar voor was…  Maar wanneer ben jij er klaar voor? Ik doe al 17 jaar aan persoonlijke ontwikkeling… Nooit gaf ik de overgave aan spiritualiteit… Wel aan het grotere geheel maar dat bleef redelijk algemeen.

Wanneer je spiritueel ontwaakt, betekent dit dat de ‘oorspronkelijke geest’ of ‘zelf’ terugkeert. Deze terugkeer van geest maakt ons echt menselijk. Je wordt op emotioneel vlak geraakt door alles wat er om je heen gebeurt. Zo kun je je goed inleven en je herkent jezelf in andermans pijn, vreugde of leefsituatie. Je weet waarover je praat en je kan tegen anderen ook zeggen hoe je het zelf hebt aangepakt. Je ervaart een bepaalde maturiteit.

Je begint ‘outside the box’ te denken en onze fysieke realiteit, die ooit normaal voor je was, in twijfel te trekken. We hebben allemaal een vrije wil, en je begint deze vrijheid te omarmen. Wanneer je groeit in je spirituele reis, realiseer je je dat de ‘mentale gevangenis’ al deze tijd wagenwijd openstond. We leven in zo een belemmerende maatschappij. Ook daardoor voelde ik de shift. 6 weken leven in Spanje was een bevrijding. Ego kent op die plek geen leven. Tuurlijk is niet heel Spanje zo en niet elke Spanjaard zo maar de mindset van de Catalanen is zo anders. Als je er effectief gaat tussen leven voel je dat wij in onze contreien zulke egoïsten en stoefkonten zijn!

Wanneer je spiritueel ontwaakt, worden materiële dingen minder belangrijk. Je begint spullen weg te doen en je realiseert je dat je weinig nodig hebt om gelukkig te zijn. Ook je doelen veranderen: meer tijd doorbrengen met je geliefden is nu bijvoorbeeld belangrijker dan het krijgen van een mega geweldig aanbod. Ik was in ons dorpje en ging één keer met onze dochter shoppen in dat fijne winkelstraatje. Ik kocht enkele toffe topjes en uiteraard nieuwe Havaïanas 😉 maar deed dit maar 1 keer! De keren daarop was er niets dat me zei dat ik nog iets extra nodig had. Zo was het vroeger niet. Vroeger zag ik weer dat ene topje dat ik vorige keer niet meenam en kocht ik dat bij. Ik zag toen Havaïanas met glitters en dacht dat die zeker nog bij in de collectie pasten enz…

In plaats van een frietje bij de frituur, ga ik nu eerder voor een toffe groentenschotel met wat sardines. Je wilt beter zorgen voor je lichaam en het op de meest zuivere manier voeden, door middel van bijvoorbeeld fruit, groenten, noten, zaden, granen,….

Tijdens je spirituele ontwaking begint het je echt op te vallen hoe mooi de natuur is. Je kunt je constant aangetrokken voelen om naar buiten te gaan en van de omgeving te genieten. Ook kun je ineens een passie voelen om de aarde en het milieu te beschermen. En, als je goed luistert, communiceert de natuur met je. De natuur is namelijk een deel van ons. Ik kom al 17 jaar in L’estartit… Nu, dit jaar, voorbije 6 weken dat we daar waren was ik die milieu bewuste chica die tijdens haar dagelijkse 5 km wandeling een zakje meenam voor het afval dat ik vond in te verzamelen. Want ik heb respect voor veeeeel mensen en een heel groot hart maar afval achterlaten in de natuur? Daar moet je echt ‘rete dom’ voor zijn. Sorry! Ik kan er gek van worden. Mensen op het strand waarvan ik zie dat ze hun sigaretten peuk uitdoven in het strand en dan onder het zand stoppen. Ik heb ook gerookt vroeger en dat NOOIT gedaan. Deze planeet is zo kwetsbaar …. (Sorry spiritueel ontwaakt! 😉 )

Wat is nog een teken dat je spiritueel aan het ontwaken bent? Je wil meer alleen zijn. Een spirituele ontwaking brengt veel energie met zich mee, dus je wilt meer tijd voor jezelf nemen om bijvoorbeeld te mediteren, te schrijven en alles te verwerken. Gun jezelf deze tijd. Het is zo heerlijk!

Mijn man vroeg me in Spanje geregeld of hij in de vroege ochtend met mij eens mee kon gaan wandelen. Ten eerste, hij slaapt als een blok om 7u en ten tweede… die wandeling is iets heel persoonlijk. Ik wandel, ik raap afval op 😉 haha, ik denk, ik voel, ik observeer mezelf, ik mediteer halverwege, ik wandel terug en spring in de zee als ik bijna thuis ben om te zeggen tegen de natuur dat ik een heerlijk dag ga hebben. Het is mijn ritueel, alleen, ….

En je ziet tekens… Ik mediteer elke dag en ik kan nu echt tegen het Universum praten alsof ik overtuigd ben dat dit ‘grotere geheel’ me ondersteund in alles wat ik doe. Ik vraag soms letterlijk om een teken als ik iets uitspreek en waar ik ondersteuning in nodig heb. Ken je het verhaal van de witte veren?

Neen? Ik vertel het je heel graag! Maar niet hier. Het was magisch… Ik schreef het eens neer hoor in een nieuwsbrief of een blog.

Soms is geloven in een beetje magie zo mooi…

Sta nu eens stil bij jezelf… Ben jij klaar om spiritueel te ontwaken? Ben je al spiritueel ontwaakt? Voel je dat je er naartoe aan het reizen bent? Voel je dat het nog ver van je bed staat? Voel je dat je het dikke zever vindt? I don’t care…. Maar geloof me, het komt ooit ergens in je leven piepen en kijk het aub in de ogen. Het is zo mooi….

Ik ben er voor je! Om te helpen, te ondersteunen, te brainstormen, …

De spiritual happiness school start op 23 september en kan een mooie springplank zijn naar jouw pad van spiritueel ontwaken… https://www.healyourhealth.be/spiritual-happiness-school/

Laat gerust horen wat je van dit blog vindt en zo inspireren we elkaar!
Veel liefs,
Lindsay

Share This

Share this post with your friends!