Herfstsalades… eerlijk, ik lust ze soms liever dan zomerslaatjes. Ik persoonlijk ben net zo een slaatjes fan. Ik eet ze wel eens maar niet dagelijks.

Herfstsalades daarentegen vind ik wel super!

Ik maakte een herfstsalade met linzen, pompoen, rucola, .. en nog wat andere gezonde ‘stuff’!

Smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 1/2 flespompoen of butternut. Tenzij het een heel klein pompoentje is. 😉
  • 250 gram spekreepjes
  • 150 gr Linzen
  • Rucola
  • bladspinazie
  • Pecannoten
  • verse tijm
  • peper – zout
  • olijfolie

Voor de bijhorende dressing:

  • 2 el honing
  • 1 el mosterd
  • volle yoghurt
  • kruiden (peper – zout – peterselie)

 

Bereiding: 

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de pompoen in blokjes of halve maantjes. Kies zelf welk vormpje je voorkeur heeft. 😉 Leg de pompoenstukjes op een bakpapier, kruid met peper en zout en verse tijm eronder. Wat olie erop en de oven in voor een minuutje of 20. Hoe kleiner de stukjes hoe minder lang ze erin moet natuurlijk.

Maak intussen de dressing: Neem een portie yoghurt naar keuze en meng daaronder de honing en mosterd. Je kan altijd de porties aanpassen als je geen fan bent van mosterd of meer honing wil. De dressing goed kruiden en klaar.

Kook de linzen. Ik gebruik gedroogde groene linzen dus ik kook ze in wat water met een beetje bouillon.

De spekreepjes gaan we bakken dan, ik bak ze lekker krokant maar ook daar… jij kiest! Voeg de spinazie toe op het laatste en laat mee wat slinken. Hak de pecannoten grof en leg even opzij.

En als de pompoen klaar is haal je ze de uit de oven (uiteraard) en zet aan de kant!

Tijd om te dresseren…

Een mooie schotel, rucula erop en dan kan je alle ingrediënten gaan schikken op de schotel zoals jij het mooi vindt.

Smakelijk eten.

 

Share This

Share this post with your friends!