Een gezond snackje… dat kan er altijd in.
Ik eet gezond maar eerlijk? Ik steek tussendoor ook wel graag iets gezond in mijn mond. Ik vind eten eigenlijk heel leuk maar ik doe het op een bewuste manier. Er zijn 100 verschillende Bliss Balls receptjes maar ik deel hier mijn eigen receptje.
Je kan dit zelf aanpassen met ingrediënten die jij er graag bij wil.
Ingrediënten: (denk eraan, ik weeg wel ‘iets’ af maar niet alles dus dit receptje is bij benadering he.)
- 150 gr amandelmeel
- 100 gr havermout
- 5 dadels
- 2 eetlepel rauwe cacaopoeder
- 2 eetlepels amandelpasta
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels chiazaad
- een handvol hazelnoten
- scheutje olijfolie
- kokosschaafsel
Bereiding: (mega simpel)
Zwier alles (uitgezonderd de kokos) in een grote pot en de mixer erin of gebruik een keukenmachine. Gebruik ontpitte dadels anders moet je de pitten er eerst uitdoen uiteraard. De noten kan je aanpassen. Ik had nu toevallig nog hazelnoten in huis.
Maak een gladde massa. Niet te droog, niet te nat… te droog? Voeg nog wat olijf of kokosolie toe. Te nat? Voeg nog wat amandelmeel toe of havermout. Rol balletjes van het beslag. Rol die balletjes daarna in het kokosschaafsel.
Zet de bliss balls een tijdje in de koelkast. De kokosolie wordt terug hard en de chiazaadjes zorgen ook voor de stevigheid.
Daarna heb jij een lekker en gezond snackje!
Smakelijk!