Heb je het wel eens gehoord… “Leef vanuit de vijfde dimensie”? Als je je steeds meer verdiept in energetische therapie, manifestatie en persoonlijke ontwikkeling, zul je merken dat de vijfde dimensie een wereld is waar je zoveel mogelijk tijd wilt doorbrengen. Maar wat betekent dat nu precies? Laat me het je uitleggen.

We leven in een tijd waarin meditatie, yoga en bewustwording steeds meer aandacht krijgen. We keren vaker naar binnen en ontdekken dingen over onszelf en ons leven die ons soms verrassen en inspireren. Deze grote beweging is een onderdeel van de verschuiving naar ‘de vijfde dimensie’, waarin we ons losmaken van ons ego, het leven objectief bekijken en handelen vanuit ons hart. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn: handelen vanuit het hart.

In de vijfde dimensie komen je bewuste en onbewuste patronen dichter bij elkaar. Je herinnert je dromen beter en kunt boodschappen van je onderbewuste beter begrijpen. Je laat je leiden door je hart en wordt je sterker bewust van je missie in het leven. Je intuïtie groeit en je wordt uitgedaagd om oude patronen los te laten die niet meer bij je passen. Je voelt ook beter aan welke mensen bij je horen en met wie je geen connectie meer hebt.

De meeste mensen leven nog in de derde dimensie. Maar eerst zal ik je uitleggen wat elke dimensie inhoudt.

Vallen en opstaan (dimensies 1, 2, 3)
Je kunt de dimensies vergelijken met de chakra’s. De eerste twee dimensies gaan over het fysieke: aarden en ervaren. In de derde dimensie komen emoties erbij. Deze dimensie is vaak confronterend en vol contrasten: rijk en arm, vallen en opstaan, stilstaan en veranderen. In deze dimensie, waar de meeste mensen zich bevinden, leef je het leven zonder al te veel stil te staan bij vragen als “waarom” of “wat is mijn doel?”. Je leeft gewoon, en dat is al intens genoeg.

Wat gebeurt er in de vierde dimensie?
In de vierde dimensie draait alles om het hier en nu. Dit is een serieuze stap vooruit voor veel mensen: in het moment leven. Hier draait het om doorgaan, maar ook om stilstaan en reflecteren. Je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren via dromen, intuïtie, transformaties en meditatie. Als je dit doet, leer je vertrouwen op jezelf en op de onbewuste krachten om je heen. Onze moderne wereld biedt veel mogelijkheden om deze dimensie te omarmen: meditatie, yoga, ademhalingstechnieken en rust nemen zijn waardevolle instrumenten. Durf uit de ratrace te stappen en leid het leven zoals je innerlijke kind dat al voor zich zag.

En dan die heerlijke vijfde dimensie…
In deze dimensie bekijk je alles van een afstand, niet alleen je eigen leven maar het leven in zijn geheel. Je ervaart dat je deel uitmaakt van een groter geheel, zonder dat dit je minder belangrijk maakt. Je ego neemt een stap terug, en je leeft volledig vanuit je hart. Je begrijpt de kracht van intenties, doelen en affirmaties en realiseert je dat je niet actief op zoek hoeft te gaan naar antwoorden – ze zijn al in jou aanwezig. Het is belangrijk om te beseffen dat deze transformatie een uitdaging kan zijn voor je ego. Het leven verandert van een smalle weg vol beperkingen naar een eindeloze cirkel vol nieuwe mogelijkheden.

Je kunt op een andere manier naar uitdagingen kijken en samenwerken met je hogere zelf om te groeien. Dit geeft je de kans om jezelf te zuiveren en vanuit je hart te leven – het mooiste dat er is.

Hoe bereik je die vijfde dimensie?
Als je voelt dat je vastzit in een lagere dimensie, maar bereid bent om de vijfde dimensie op te zoeken, vraag je je misschien af hoe je daar begint.

  • Het belangrijkste om de vijfde dimensie te bereiken en er te blijven, is voldoende slaap. Tijdens diepe rust stem je jezelf opnieuw af op je Hogere Zelf. Hoe beter je uitgerust bent, hoe gemakkelijker je die hogere frequentie vasthoudt.
  • Beschrijf je dromen zodra je wakker wordt. Blijf even mindful in bed liggen en probeer je dromen te herinneren. Zoek naar de achterliggende betekenis. Dromen kunnen je belangrijke inzichten geven, dus neem de tijd om ze te begrijpen. Dat is al een stap uit de derde dimensie.
  • Probeer daarnaast, als het kan, energetische stoorzenders te verminderen tijdens je rust. Zet je telefoon uit of leg hem verder weg, schakel elektronische apparaten uit, en als het mogelijk is, vermijd het wonen onder hoogspanningsmasten. Helaas lukt dat laatste niet altijd voor iedereen, zoals ik zelf heb ervaren. Een goede oefening voor rust is de “Kooi van Faraday”. Leg je handen op je hart en trek je armen omhoog terwijl je uitademt, alsof je een beschermende kooi om je heen bouwt. Dit kan je helpen je energieveld te zuiveren en je beter af te schermen.
  • Verder is het essentieel om emotionele blokkades op te heffen. Erken, doorvoel en onderzoek ze geduldig. Naarmate je groeit, zal er vanzelf meer afstand ontstaan tussen je hogere zelf en deze emoties, waardoor je ze makkelijker kunt loslaten.
  • Leven in 5D draait grotendeels om bewustzijn. Meditatie is een krachtige manier om die aanwezigheid te oefenen. Plan elke dag een moment van stilte in, zodat je ook in dagelijkse situaties makkelijker die rust kunt hervinden. Bovendien geeft meditatie je inzichten die je helpen andere aspecten van je leven te realiseren.
  • Zoek de schoonheid in alles, van grote, adembenemende momenten tot de kleinste alledaagse details. Schoonheid roept dankbaarheid op en brengt je terug naar het hier en nu, twee dingen die je energie direct verhogen.
  • Leer te vertrouwen. Vertrouw erop dat er genoeg is voor jou. Of je nu in de rij staat en iemand voorlaat omdat die haast heeft, of dat je accepteert dat dingen anders lopen dan gepland – vertrouwen betekent loslaten en erop rekenen dat het leven je altijd zal geven wat je nodig hebt.

Hoe voel je je nu?
Is dit allemaal nog een “ver-van-je-bed-show” voor je? Of voel je dat je al in de vierde dimensie zit, misschien zelfs de vijfde?

Sta eens stil bij jezelf en ontdek waar je naartoe wilt. Binnenkort verschijnt ook een podcast over dit thema. In de “Paradise Life”-podcast ga ik dit onderwerp nog extra duiding geven met veel persoonlijke verhalen en voorbeelden.

Heb jij behoefte aan yoga, meditatie of energetisch lichaamswerk? Kijk dan eens naar ons aanbod. We hebben zeker iets dat een meerwaarde kan zijn in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Dikke zoen!
Lindsay

Share This

Share this post with your friends!