Mmmm… i love bananenbrood! Ik ben echt ‘Miss Banana bread’ 😉

Ik eet dit als ontbijt met wat chia confituur op, als tussendoortje of als avondsnack. En deze versie is mijn “all time favorite”!

Ingrediënten: 

  • Kokosolie om in te vetten
  • 3 el chiazaad
  • 4 el raw cacao
  • 3 bananen
  • 120 ml havermelk
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 1 el citroensap
  • 6 dadels
  • 200 gr havermeel
  • Vanille essence
  • koffielepel baking soda
  • snuifje zout

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een cakeblik of cakevorm en vet deze in met kokosolie.  Week het chiazaad in 150ml water en laat een kwartiertje staan.

Mix de bananen met de havermelk, de gesmolten kokosolie en het citroensap. Voeg dan de dadels toe. Ontpitten als er pitjes inzitten uiteraard. Mix opnieuw tot een glad mengsel.

Neem een andere kom en doe daar de droge ingrediënten in. Roer deze goed door elkaar en giet dan het romige bananenbeslag erdoor. Als laatste voeg je de chiazaadjes toe die hebben kunnen weken in het water en een papje vormen.

Schenk het beslag in de ingevette cakevorm en zet ongeveer 45 min in de oven. Eens uit de oven laat je het bananenbrood nog een 10tal minuten staan in de vorm. Daarna kan je verder laten afkoelen op een rooster.

Ik strooi er wat kokos over voor een extra smaakje.

Smakelijk!

 

Share This

Share this post with your friends!