Ik hou van scampi’s op veel verschillende manieren. De tapa vorm in Spanje maar evengoed met appeltjes, lookboter, op de BBQ en uiteraard de diabolique versie. Maar … veel van die gerechten bevatten zoveel room dus vetten!

Tijd om mijn versie van Scampi Diabolique met je te delen.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1 grote rode ui of 2 kleintjes
  • 3 teentjes look
  • Klein scheutje witte wijn (Jaaa, ik weet het. Dat is minder gezond. Het is ook maar ook eens scheutje en geen fles he)
  • olijfolie
  • lente uit
  • platte peterselie
  • tomatenpuree
  • rijstdrink
  • kokosroom
  • Kruiden: peter, zout, cayenne peper, kurkuma, viskruiden (van spanje 😉 )
  • Pikante saus (sriracha of tabasco)
  • Scampi’s

Bereiding: 

Ik snij al die groentjes heel fijn. Mijn paprika’s, courgetten en tomaten. Apart snij ik mijn uien en look. Die laatste fruit ik even aan in olijfolie. Dan voeg ik mijn andere fijngesneden groenten toe. Goed aanstoven en blussen met dat KLEINE BEETJE witte wijn. 😉

Laat dat inkoken en voeg wat tomatenpuree toe. Door elkaar roeren en aanlengen met rijstdrink en kokosroom. Laat rustig wat inkoken tot de gewenste dikte. De helft van die saus mix ik even door en de andere helft laat ik zo. Voeg beiden terug samen en zet de saus even aan de kant.

De scampi’s bak ik apart. Gepeld of niet gepeld… jouw keuze. Ik kruid de scampi’s met goed wat viskruiden en bak ze even kort aan langs beide zijden in een pan apart dus. Daarna voeg ik ze met het vet van de olijfolie en het aanbaksel van de pan mee in de saus. Het ganse geheel zet ik nog heel even op. Bak daarom de scampi’s niet te gaar want ze garen nog in die saus.

En dan komt het afkruiden! Voeg wat cayennepeper toe, peper, zout, kurkuma, nog wat viskruiden, wat pikante saus zoals tabasco of van die salsa picante (van spanje 😉 ). Srirachasaus kan je ook toevoegen. Werk af met fijn gesneden peterselie en lente-ui.

Goed proeven dat je tafelgasten zich niet verslikken in overpikante scampi’s!

Klaar!

Je kan daar frietjes bij eten maar dan wordt het minder gezond. Airfryer biedt een goed alternatief. Wij hebben zelf ook geen friteuse meer. Alles airfryer. Maar ik eet het soms ook gewoon zo. Zonder koolhydraten bij. Wat ik nog soms maak zijn pastinaak of knolselder frietjes. Super lekker! Past er ook heel goed bij!

Smakelijk eten en laat het me weten he als je het gemaakt hebt!

 

Share This

Share this post with your friends!