Vandaag is het Halloween… Spooky! 😉
Neen, Halloween ligt me niet zo want ik ben niet zo een horror type, ik schrik ook van iets engs dus ik pas voor deze ‘feestdag’. Maar… pompoenen vind ik wel lekker.
Zelfs in een lekker en gezond stukje cake en dat deel ik hieronder met jou!
Pompoencake:
Ingrediënten:
- 150 gr speltmeel
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- snuifje Natriumbicarbonaat
- 2 tl kaneel
- 4 el kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- 3 el rijstolie
- 400 gram pompoenpuree
- 6 el plantaardige melk
- (lijnzaad)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Je start met de pompoenpurree maken. Je kiest een mooie oranje pompoen, je holt ze uit en kookt deze gaar met een lepeltje kaneel. Ik heb afgelopen week getrakteerd met deze cake na onze yogalessen en dus 3 pompoenen uitgehold. Nadien zag ik bij Albert Heyn zakjes pompoenblokjes… 😉 Als de pompoen gaar is doe ik het overtollige water weg en laat ik de gare pompoen even afkoelen.
Eens de pompoen wat afgekoeld is mix ik deze mooi glad, daarbij voeg ik twee eitjes (volledig), de rijstolie en de plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk).
In een andere kom roer ik alle droge ingrediënten door elkaar. Speltmeel, zelfrijzende bloem, je andere tl kaneel, een snuifje NaBicarbonaat en de kokosbloesemsuiker. Alles mooi door elkaar roeren en dan de droge ingrediënten onder het pompoenmengels roeren. Ik proef het beslag om de zoetigheid te testen. 😉 Sommige pompoenen hebben meer smaak dan andere. Anders voeg je nog wat suiker toe.
Neem een cakevorm of zo een flexibele bakvorm, bekleed met bakpapier. Zelf gebruik ik een spuitbus waarmee ik mijn flexibele vorm inspuit. Verdeel het mengsel in de bakvorm. Op het deeg had ik zelf nog wat kokosbloesemsuiker gestrooid en wat lijnzaad. Dan krijg je een krokantere bovenkant van je cake.
Zet in de oven op 180 graden voor 40 min – 45 min.
Zo, eet smakelijk en stuur me eens een fotootje he! 😉
Liefs,
Lindsay